2012 – 2013 m. Lietuvos Tėvų forumas vykdė projektą „Darni šeima ir tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva”

2012 – 2013 m.  Lietuvos Tėvų forumas vykdė projektą „Darni šeima ir tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva”.

Trumpas projekto tikslų ir rezultatų pristatymas LRT laidoje „Tėvų klasė”

http://www.lrt.lt/mediateka/laidos/T/1918/tevu_klase

Tai – edukacinių renginių ciklas, orientuotas į mokyklos bendruomenę, aktyvių tėvelių įsitraukimą į švietimo veiklas, geresnį tarpusavio bendradarbiavimą ir supratimą. Renginiuose pristatomas glaudesnio bendruomenės bendradarbiavimo modelis, kuris buvo sukurtas specialiai šiam projektui, ir patikrintas vykdant projekto veiklas Žiežmarių gimnazijos bendruomenėje.

Pagrindinis projekto tikslas – ugdyti sąmoningumą, atsakomybę, skatinti viso gyvenimo tobulėjimą, nebijoti pozityvių pokyčių ir mokytis iš gerosios patirties.

Projektą sudaro:

285 PASKAITOS MOKINIŲ TĖVELIAMS.

Visoje Lietuvoje vykstančios paskaitos visų pirma siekia įkvėpti mokyklos bendruomenę ir artimiau susipažinti su labai realiomis galimybėmis įgyvendinti pokyčius. Paskaitos yra ne tik teorinio, bet ir praktinio pobūdžio – jų metu vyksta diskusijos, rodoma video medžiaga, remiamasi realiais pavyzdžiais iš mokyklų gyvenimo Lietuvoje bei Vakarų Europoje, žaidžiami žaidimai.

Dažniausiai apie paskaitas užduodamus klausimus ir atsakymus į juos rasite čia.

Šiuo metu lektorių komandą sudaro: LTF tarybos pirmininkas Audrius Murauskas, kaučingo specialistas Vytautas Gaidamavičius, lektorė Rolanda Šliažienė, Humanistinės pedagogikos atstovas Tautvydas Šimkus, psichologė Ramunė Želionienė, sėkmingos tėvystės įgūdžių programos lektorė ir soc. pedagogė Ilona Atkočaitienė, lektorius ir psichologas Andrius Atas.

15 SAVIUGDOS KLUBŲ MOKYKLOS BENDRUOMENĖMS.

Aktyvūs tėveliai susitikimų metu kviečiami burtis į vietinius saviugdos klubus. Tai tam tikra savišvietos forma, kai visi klubo dalyviai padeda vieni kitiems, pastiprina vieni kitus ir mokosi keisti savo mąstymą. Į saviugdos klubus kviečiami ne tik tėveliai, bet ir mokytojai bei mokiniai, taip skatinant kuo didesnį tarpusavio supratimą ir tobulėjimą visai bendruomenei kartu įgyvendinant pokyčius ir įveikiant sunkumus.

Socialinio tinklo Facebook grupė „Mokyklų bendruomenės” – virtualūs saviugdos klubų ,,namai”, kur galima pratęsti diskusijas, ir bendrauti su kitų mokyklų tėveliais ir mokytojais.

22 SEMINARAI TĖVELIAMS IR MOKYTOJAMS.

Aktyviausi projekto dalyviai, tėveliai ir mamytės, dalyvaudami paskaitose ir saviugdos klubų veikloje, turės unikalią galimybę sudalyvauti profesionaliuose mokymuose tėvams. Seminarų metu bus nagrinėjama, kaip tėvai gali dar labiau įsitraukti į mokyklos savivaldą, kokios galimybės yra daryti įtaką šalies švietimo politikai, kaip geriau atstovauti savo vaikų interesams ir daugelis kitų temų.

Projektas įgyvendinamas pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2.-ŠMM-10-V „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra“ ir finansuojamas Europos socialinio fondo ir LR biudžeto lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.