Ateities Lietuva – darnioje šeimoje!

Asociacija Lietuvos tėvų forumas kartu su Lietuvos šeimų universitetu, vykdo projektą ,,Darni šeima ir tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva” – tai edukacinių renginių ciklas, orientuotas į mokyklos bendruomenę, aktyvų tėvelių įsitraukimą į švietimo veiklas, geresnį tarpusavio bendradarbiavimą ir supratimą. Pagrindinis jo tikslas – ugdyti samoningumą, atsakomybę, skatinti viso gyvenimo tobulėjimą, nebijoti pozityvių pokyčių ir mokytis iš gerosios patirties.

Nuo 2012 metų pavasario iki 2013 metų rudens visoje Lietuvoje vyksta kompetetingų lektorių vedamos paskaitos, kurios jau įkvėpė paskaitų išklausiųsių mokyklų bendruomenes burtis ir artimiau susipažinti su 30-ies savivaldybių aktyviausiomis mokyklomis, jų problemomis ir aktualijomis. Gyvos ir įtraukiančios paskaitos yra tik pirmas žingsnis, kuris skatina susimstyti. Kitas projekto etapas – net 15 saviugdos klubų skirtingose mokyklos bendruomenėse, kurie gali tapti realių pokyčių mokyklose ir švietimo sistemoje židiniais. Saviugdos klubas – tai 30-ies valandų moderuojamas kursas, kuris skirtas susibūrimui ir diskusijai. Į saviugdos klubus bus kviečiami ne tik tėveliai, bet ir mokytojai bei mokiniai, taip skatinant kuo didesnį tarpusavio supratimą ir tobulėjimą visai bendruomenei kartu nagrinėjant problemas ir klausantis paskaitų aktualiais švietimo klausimais. Jau startavę saviugdos klubai džiugina puikiais rezultatais ir optimizmu surastas problemas išradingai spręsti kartu, dalintis geriausiomis idėjomis.

Nuo lapkričio mėnesio prasidės projektą apibendrinanti ir visos Lietuvos mokyklų tėvelius suvienijanti dalis – seminarai. Jų metu aktyviausieji tėveliai, dalyvavę tiek paskaitose, tiek ir saviugdos klubuose, bus pakviesti susiburti bendram tikslui – pokyčių skatinimui. Seminarų metu bus nagrinėjama, kaip tėvai gali dar labiau įsitraukti į mokyklos savivaldą, kokios galimybės yra daryti įtaką šalies švietimo politikai, kaip geriau atstovauti savo vaikų interesams ir daugelis kitų temų. Tik kartu mes galime daugiau!

Visos projekto tikslinės grupės: mokiniai, jų tėvai, mokytojai ir mokyklos administracijos darbuotojai skatinami burtis į darnią stiprią ir vieningą bendruomenę. Kartu ugdyti savo kompetencijas, dalintis žiniomis ir patyrimu. Pamažu keičiantis mąstymui keičiasi ir vaiko gyvenimas.

Projekte taikoma metodika patikrinta 2012 metų pavasarį – rudenį Žiežmariuose, kur vyko visą mokyklos bendruomenę sutraukę edukaciniai renginiai. Jų metu sukurtas veikiantis savivaldos tobulinimo modelis, naudojamas ir paskaitų, seminarų bet saviugdos klubų susitikimų metu. Projektas „Darni šeima, tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva“ skatina pozityvius pokyčius ir dalinasi gerąja patirtimi su visos Lietuvos mokyklomis ir šeimomis.

Socialinis_fondas2_jpgEU socialinio fondo agentūra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.