Lektorė Rolanda Šliažienė

Lietuvos tėvų forumas džiaugiasi, turėdamas didelę profesionalių ir išskirtinių lektorių komandą, kurie nuoširdžiai dirba dėl bendro tikslo – bendruomenės mokyklose stiprinimo, bendravimo tarp mokytojų, tėvų ir mokinių stiprinimo, o kartu – ir visos Lietuvos ateities.

Lektorė Rolanda apie projektą „Darni šeima ir tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva” ir savo vietą jame yra pasakiusi šitaip:

Niekas gyvenime nevyksta šiaip sau ar netyčia, tikiu. Todėl atsidūrus šiame projekte jaučiuosi savo rogėse. Daugelį metų būdama šalia jaunų žmonių neformaliojo ugdymo erdvėj mokyklą mačiau visokią, visaip, ir nebūtinai mokiniai apie tai turėdavo kalbėti, kartais užtekdavo tam tikrų jų veiksmų, poelgių, santykio vienas į kitą klasėje…ir tai būdavo taip iškalbinga. Ir šeimos, tėvų paveikslai piešdavosi…labai skirtingi, kartais labai komplikuoti, bet visada leidžiantys pajusti, kaip tampriai visi esam surišti….tom nematomom gijom…Vaikai – tėvai-mokytojai. Kaip stipriai vienas nuo kito priklausom. Kokią nenusakomą įtaką galime vienas kitam daryti. Dalintis ir mokyti vieni kitus. Atrodo, taip viskas turėtų būti paprasta, nes tikslas visų tas pats – būti laimingam. Ir šitos grandinės jėga – mūsų meilė mūsųvaikams. Ar yra kas stipriau? Bet būtent čia ir užstringam…Ir, galvoju, užstringam todėl, kad vis dar taisyklės yra aukščiau už gyvą žmogų, kad sistema – stipriau už originalumą ir iniciatyvos proveržius, kad pažymys ar pažymėjimas vienas iš svarbiausių rodiklių….

Nežinau visų atsakymų, pati klausimų turiu vis daugiau ir daugiau. Bet šis projektas – tai galimybė kalbėtis, ieškoti, ginčytis, galimybė kelti klausimus ir pripažinti, kad nuo mūsų priklauso…. Ir daug. Nuo mano santykio, mano požiūrio, ryžto, gebėjimo ir noro iššūkį priimti. Ir stipresni mes tada, kai kartu. Ir labai reikalingi vieni kitiems… Džiaugiuosi galėdama dalintis, smagu eiti į priekį su JUMIS VISAIS. Tikiu.

Norėtume pasidalinti atsiliepimais po lektorės Rolandos Šliažienės paskaitų:

Buvo malonu klausytis lektorės Rolandos, kuri taip puikiai sudėliojo akcentus ant visiems mums labai svarbių dalykų: leisti vaikams pasirinkti, skatinti jų kūrybiškumą, raginti patiems nuspręsti ir nelaukti, kad vaikai išpildytų neišsipildžiusius tėvų lūkesčius. Visi lektorės pateikti pavyzdžiai labai įtikinantys, nes Rolanda Šliažienė labai daug dirbo ir bendravo su paaugliais, todėl žino ir supranta jų problemas, gali pasiūlyti nestandartinį jų sprendimo būdą. Smagu, kad ir tėvai, ir mokytojai turėjo puikią progą išsakyti savo nuomonę, pažvelgti į vaikų problemas kitu kampu ir suprasti, kad vaiko auklėti negali vien tik mokymo įstaiga.Labai novatoriškas lektorės požiūris, kad vaikus mes turime auginti ir auklėti ateičiai, ruošti juos gyvenimui, kuris jų laukia (dabar mokykloje daugiausia kalbama apie praeitį).

Likome sužavėti lektorės erudicija, geranoriškumu, šiltu bendravimu. Manome, kad tokių paskaitų visai mokyklos bendruomenei reikėtų daugiau.

Atsiliepimas iš Želvos vidurinės mokyklos (Ukmergės rajonas)

Ūdrijos pagrindinės mokyklos bendruomenė dėkoja Jums visiems už taip reikalingą darbą, kurį atliekate. Dėkome lektorei R. Šliažienei už įdomią, naudingą paskaitą, šiltą bendravimą su mūsų bendruomene. Tėvai įvertino paskaitą labai gerai ir sakė, kad tai lyg ,,medaus šaukštas’ mūsų pilkoje kaimo kasdienybėje.

Ūdrijos pagrindinė mokykla (Alytaus rajonas)

Nors mano vaikai dar tik būsimi mokiniai, tačiau mums labai rūpi kas dabar dedasi mokykloje, į kokią sistemą paklius vaikas ir t.t. Labai džiugina , kad yra iniciatyvų, galimybių įsijungti tėvams ir mokytojams galvojant kaip ką keisti. Mano nuomonė ir žvilgsnis gal bus toks labai jau iš šalies, kadangi dar mažai žinau vidinių mokyklos dalykų. Tačiau norėjau pasidalinti įspūdžiais. Nuostabi ir įdomi buvo lektorė, malonu klausyti, jaučiant jos vidinę ugnį ir pasiryžimą visus išjudinti. Aišku temos buvo labai plačios, aktualios, o laiko mažai. Tad sakyčiau tai tiesiog pradžia, diskusijos įžiebimas, noras pajudinti mąstymui kaip toliau visiems vienytis ir dirbti. Ačiū už puikų projektą, labai norėtųsi tęsinio.

Pilaitės gimnazija (Vilnius)

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.