Visoje Lietuvoje – 22 nemokami seminarai tėvams

Asociacija “Lietuvos tėvų forumas“ sėkmingai vykdo projektą „Darni šeima, tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva“ ir šiuo metu ne tik siūlo nemokamas paskaitas mokyklose, bet ir organizuoja specialius praktinius mokymus labiausiai į projektines veiklas įsitraukusiems tėvams – „Tėvų ir mokytojų bendradarbiavimas: priešiškumą keičiame bendryste„.

Praktinius mokymus veda humanistinės pedagogikos psichologė, charizmatiškoji Ramunė Želionienė ir garsusis asmenybės ugdymo treneris, konsultantas Vytautas Gaidamavičius.

Dalyvių atsiliepimai apie veiklas ir patirtis:

Tai buvo nuostabus laikas susimąstyti ir pažvelgti į savo asmeninius santykius su vaikais.

Mama

Per šias dienas supratau, kad aš galiu daug. Tik reikia veikti.

Tėtis

Man buvo gera būti kartu su kitais mokyklos tėvais. Mes ne tik susipažinome, bet ir sugalvojome, ką norime katu nuveikti, kad mokiniams būtų smagu mokytis, o mokytojams – smagu mokyti.

Mama

Nemaniau, kad galiu būti naudingas ne tik savo vaiko klasėje, mokykloje, bet ir savo mieste, Lietuvoje. Mums atėjo laikas susitelkti ir veikti kartu.

Tėtis

Man tai buvo didžiulė pamoka pabandyti priimti savo vaiką tokį, koks jis yra. Ir padėti jam. Bendradarbiaujant kartu su mokytojais.

Mama

Aš dabar geriau suprantu mokytojus ir esu pasiruošęs jiems padėti.

Tėtis

Praktiškai išbandėme kelias koučingo metodikas: pažvelgėme į save ir atradome savęs kaip tėčio ar mamos ir visos asmenybės tobulinimo kryptis ir svarbiausius aspektus, taip pat radome savo ir mūsų vaikų santykių spragas, plėtojome gebėjimus išgirsti, suprasti, priimti ir kurti erdvę, kurioje vaikas gali saugiai augti, klysti ir mokintis.

Konsultantas Vytautas Gaidamavičius

Puikiai praleidome laiką, juokėmės, žiūrėjome filmus, mąstėme ir skiryme laiko sau, savo šeimai, savo vaikams. Daug diskutuodami radome atsakymus į mums rūpimus klausimus. Grįžome namo švelnesni, pailsėję ir laimingesni, kad būtume pasiruošę prasmingai veiklai ne tik namuose, bet ir mokykloje.

Psichologė Ramunė Želionienė

2 thoughts on “Visoje Lietuvoje – 22 nemokami seminarai tėvams

  1. Inga says:

    Labai naudinga informacija, bet gaila, kad nėra skelbiama jokia papildoma medžaiga: kada, kur, kokios sąlygos ir pan. Norisi sudalyvauti, pradėti veiklą šioje srityje. Minėjote, kad į seminarus nėra lengva patekti, bet jeigu yra galimybė patekti ir jei informacija yra skelbiama viešai, leiskite sužinoti apie tas galimybes. Iš anksto ačiū!

    • Audrius says:

      Sveiki, Lietuvos tėvų forumas, vykdydamas projektą, aplankė virš 200 mokyklų bendruomenių. Kaip kuriose mokyklose susiformavo saviugdos klubai. Visiems aktyviems paskaitų ir saviugdos klubo dalyviams, buvo pasiūlyti papildomi mokymai (dviejų dienų seminaras). Jeigu jūs nedalyvavote LTF paskaitose, ir jūs norėtumėte dalyvauti kituose LTF mokymuose, susisiekite su projekto administratoriais el. paštu projektas@tevuforumas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.