DĖL 2020 METŲ MOKYKLŲ BENDRUOMENIŲ METŲ VEIKLŲ

Asociacija „Lietuvos tėvų forumas“, pateikė pasiūlymą Lietuvos Respublikos Švietimo, Mokslo ir Sporto ministerijai nr. 2019-09-30   Nr. 190930/1

DĖL 2020 METŲ PASKELBIMO MOKYKLŲ BENDRUOMENIŲ METAIS VEIKLŲ

Santrauka. Atkreipdami dėmesį į mažą tėvų įsitraukimą į švietimo organizavimo procesus, siūlo stiprinti tas veiklas, kurios skatina visų švietimo bendruomenės narių įsitraukimą, įskaitant tėvus. Pasiūlyme įvardintos 5 organizacinės priemonės, kurios nereikalauja papildomo finansavimo, didina tėvų įsitraukimą, skatina bendruomeniškumą švietime ir kelia mokytojo profesijos  bei švietimo prestižą.

LTF pritaria seimo iniciatyvai 2020 metus dedikuoti mokyklų bendruomenėms.

Atkreipdami dėmesį į mažą tėvų įsitraukimą į švietimo organizavimo procesus, siūlo stiprinti tas veiklas, kurios skatina visų švietimo bendruomenės narių įsitraukimą, įskaitant tėvus. Siūlome į veiklos planą šias veiklas ir kryptis:

  1. Komunikacijai ir įsitraukimui palengvinti, veikloms suteikti prioritetus pagal kalendorinius periodus, mėnesius ar ketvirčius. Taip veiklos planas turės akcentą tam tikru minėjimo metų periodu, pvz sausis – e-sporto mėnuo, vasaris – karjeros ir t.t.
  2. Įtraukti e-sportą, jo organizavimo turnyrus. E-sportas garantuoja didelę įtrauktį mokinių tarpe. Taip pat leidžia vertinti pagalbą varžovams, kaip sudėtinę laimėjimo dalį. Taip skatinamas bendradarbiavimas net tarp varžovų.
  3. Įtraukti tėvų pamokas mokyklose. Tėvai gali pristatyti savo profesiją, išmokyti ar pademonstruoti savo amatą (floristika, rankdarbiai, kiti menai). Taip pat pristatyti ir įtraukti į bendruomenių vykdomus projektus ir savanorystę.
  4. Konkursiniams projektams, kuriuos vykdo mokyklos ir mokyklų bendruomenės, į vertinimo prioritetus įtraukti tėvų, kaip bendruomenės narių, įtraukimą ir dalyvavimą.
  5. Skatinti vietos bendruomenes įtraukti į savo gretas mokytojų atstovus. Atitinkamai skatinti mokytojus įsitraukti į bendruomenės veiklas, kurios nebūtinai susijusios su švietimu. Norėtųsi mokytojų atstovus matyti tokiuose kaip Vilniaus forumas, Kauno forumas, Rotary, verslininkų klubuose ir pan.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.