DĖL VIEŠO INTERESO GYNIMO, GALIMŲ ĮSTATYMŲ PAŽEIDIMŲ IR PRIVAČIŲ BEI VIEŠŲ INTERESŲ SUPAINIOJIMO, ĮGYVENDINANT GYVENIMO ĮGŪDŽIŲ UGDYMO PROGRAMĄ

Lietuvos tėvų forumas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir kitus atsakingus Lietuvos pareigūnus apginti viešą interesą dėl galimų  korupcinių apraiškų ir interesų konflikto gyvenimo įgūdžių ugdymo programos įgyvendinimo procese. Tėvams kelia nerimą, kaip bus įgyvendinama naujoji programa, koks turinys bus pateikiamas pamokose mūsų vaikams. Pati programa gan abstrakti, o jos įgyvendinimo rekomendacijos tendencingai nukreipia į Įvairovės namų ir Lions Quest metodines priemones, maža to, Lions Quest priemonės nėra viešai prieinamos.

Gyvenimo įgūdžių programos įgyvendinimo rekomendacijas parengė: dr. Daiva Šukytė. Dr. Daiva Šukytė taip pat yra ir bendrojo ugdymo programos „Gyvenimo įgūdžių ugdymas“ rengėja bei Socialinės, emocinės ir sveikos gyvensenos kompetencijos rengėja, kuri yra integruota į visų ugdomųjų dalykų programas. Dr. Daiva Šukytė yra Seimo nario Lino Slušnio sutuoktinė, o Linas Slušnys yra Seimo valdančiosios koalicijos narys. 2023-05-05 Linas Slušnys kartu su Socialinio ir emocinio ugdymo institutu, kurio vadovė yra jo sutuoktinė dr. Daiva Šukytė organizavo konferenciją Seime „Socialinio ir emocinio ugdymo (-si) jungtys formaliojo ir neformaliojo mokymosi (-si) procese”. Dr. Daiva Šukytė taip pat yra Lietuvos Socialinio emocinio ugdymo asociacijos tarybos narė.

Pamokų pavyzdžiai, rekomendacijos, informacijos šaltiniai ir papildoma medžiaga ir visame tekste proteguoja Socialinio ir emocinio ugdymo LIONS QUEST programas: „Laikas kartu“, „Aš žinau“,  „Raktai į sėkmę”, „Paauglystės kryžkelės“, kurių turinys nėra viešai prieinamas, o išklausę kursą mokytojai yra įpareigojami neatskleisti metodikos turinio. Metodikos platinamos tik kartu su brangiais kursais mokytojams.

Nei pedagogai, kurie neišklausė kurso, nei tėvai ar kiti suinteresuoti asmenys negali susipažinti su programomis, kuriomis remiantis bus mokomi mūsų vaikai mokyklose.

Rekomendacijose lytiškumo ugdymo srityje pateikiama išimtinai Įvairovės namų parengta medžiaga, kuri nors ir viešai prieinama, tačiau proteguoja tik vieną įstaigą, uždirbančią iš kursų mokytojams.

Programos įgyvendinimo rekomendacijose yra nuorodų į neegzistuojančias prevencines programas, kaip kad Asociacijos „Mentor Lietuva“ (likviduota 2019 m.) vykdyta programa prieš daugelį metų, nuorodų vedančių į virtualaus kazino puslapį (www.mentor.lt), kas leidžia manyti,  jog jos parengtos tik tam, kad „parengti“, galimai siekiant visai kitų tikslų (pvz. lėšų gavimo).

Lietuvos tėvų forumas yra nevyriausybinė organizacija, atstovaujanti tėvų balsą švietime.

Lietuvos tėvų forumo tarybos pirmininkas Kęstutis Mikolajūnas

Pranešimas spaudai https://sc.bns.lt/view/item/468696

STT paprašė papildomų duomenų, o vėliau atsisakė tirti. Atsakymas

Seimo etikos ir procedūrų komitetas imasi nagrinėti Seimo nario L. Slušnio veiklą

Prezidento atsakymas:

25 thoughts on “DĖL VIEŠO INTERESO GYNIMO, GALIMŲ ĮSTATYMŲ PAŽEIDIMŲ IR PRIVAČIŲ BEI VIEŠŲ INTERESŲ SUPAINIOJIMO, ĮGYVENDINANT GYVENIMO ĮGŪDŽIŲ UGDYMO PROGRAMĄ

    • Kristė says:

      Gyvenimo įgūdžių programa – tai tik politinio susitarimo reikalas ir pinigų praplovimas. Ar ne taip Slušny?

    • Simona says:

      Pasisakau pries lytinio mokymo programa vaikams…tai vaiku tvirkinimo programa norint isbalansuoti vaiku moralinius gyvenimo principus kuriuos vaikams diegia tevai

  1. Kisieliute Vilija says:

    Ačiū kad gelbėjat Lietuvos ateitį,nes nugenderimti,ištvirkę,apkvaišę nuo narkotikų reikalingi tik šitai vyriausybei nes biomasę valdyti lengva!

  2. Jūratė says:

    Pritariu, aš prieš šią programą. Ji niekam nereikalinga, o dar brukama per prievartą kaip koks didžiausias gėris. Nebuvo jos iki šiol ir niekam netrūko, niekas jos nepasigedo. Tad tiek jos ir tereikia. Geriau mokytų gyvenimo įgūdžiuose, kaip buityje tvarkytis, tualetus šveisti, langus valyti, valgyt gamintis, kasdienių buitinių darbų, va čia tai suprantu, nes kuo jaunesnė kartą, tuo netvarkingesnė ir šių buitinių įgūdžių jiems žiauriai trūksta.

  3. Rūta Lisauskienė says:

    Šeima- tai tėtis ir mama,vaikai.Jokių interpretacijų,,,išradimų” čia negali būti.Tėvai ,ir tik jie,turi teisę spręst kaip ir kada pasakoti savo vaikams apie brendimą,suaugusiųjų gyvenimo subtilybes.
    Intymių dalykų viešas kalbėjimas prieš klasę- tai nenormalumas!
    Palikime intymias temas intymiai aplinkai,netraumuokime vaikų!

  4. Ely says:

    Ne uz ka! Iskrypeliu prie vaiku neleisti!!! Isaugo ne viena karta mysu proteviu BE TU lyciu, ir mes vaikus isauginsine patis!

  5. Vaidas says:

    Mano vaikai užaugs dorais poliečiais ,žinančiais kas yra moralė ir šeima.Genderizmo idealogijas mums nereikalingos!!!!

  6. Kristė says:

    Gyvenimo įgūdžių programa – tai tik politinio susitarimo reikalas ir pinigų praplovimas. Ar ne taip Slušny?

  7. Vitalijus Ivanovas says:

    Pritariu aš prieš įgūdžių programos išvedima čia brukama buldozeriu tiesiog ta LGBT lenda i musu vaikų gyvenima. STOP LGBT propagandai

  8. Pingback: Dr. Ignas Vėgėlė: ytiškumo ugdymo programos dalis nebuvo derinama su moksleivių tėveliais ir jų organizacijomis

  9. Inga Dubickiene says:

    Pritariu,mes su vyru net ruošiamės palikti ne tik lietuvą bet ir ES jeigu toks lytinis švietimas bus ir bus privalomas

  10. Irena says:

    Programą būtina stabdyti, atidžiai peržiūrėti, išanalizuoti ir programą ir metodinę medžiagą, įtraukti Tėvų forumo atstovus, psichologus
    Į darbo grupes, pašalinti iš programos ir metodinės medžiagos žalingus vaikų psichikai teiginius apie lytinį švietimą, parengti pedagogus pataisytos programos dėstymui.Slušnį apsvarstyti Seimo etikos komisijoje už darbą žmonos Šukytės įmonėje.

  11. Virginija Imanbajeva says:

    Mokykim vaikus įsisiųti sagą, susitvarkyti kambarį, pasigaminti valgį, finansinio raštingumo, atsakomybės už savo veiksmus ir t.t. Tai yra gyvenimo įgūdžiai, kurių tikrai reikės , o gadinti jiems gyvenimą brukant lytiškumo (belytiškumo) klausimus , tai jau nerūpestingos vaikystės atėmimas

  12. As says:

    Prieš gįp, savo vaikus patys auginame,maitiname,puoselejame tad ir isauklet sugebesime. Nereikia perzengti ribu su tokiomis programomis. Negi valstybe zino/pažysta vaikus geriau nei tevai ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.