Projektas – ,,Darni šeima ir tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva”

Ateities Lietuva – darnioje šeimoje!

„Tėvai turi pirmenybės teisę parenkant savo vaikų mokymą.“

Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, 26 str., 3 d.

„Lietuvos tėvų forumo”, bendradarbiaujant su „Lietuvos šeimų universitetu”, parengtas projektas ,,Darni šeima ir tvari mokyklos bendruomenė – ateities Lietuva” – tai edukacinių renginių ciklas, orientuotas į mokyklos bendruomenę, aktyvų tėvelių įsitraukimą į švietimo veiklas, geresnį tarpusavio bendradarbiavimą ir supratimą. Pagrindinis jo tikslas – ugdyti sąmoningumą, atsakomybę, skatinti viso gyvenimo tobulėjimą, nebijoti pozityvių pokyčių ir mokytis iš gerosios patirties.

Projektą sudaro trys pagrindinės dalys:

285 PASKAITOS MOKINIŲ  TĖVELIAMS.  Nuo 2012 metų pavasario iki 2013 metų rudens visoje Lietuvoje vyksiančios kompetentingų lektorių vedamos paskaitos visų pirma sieks įkvėpti mokyklos bendruomenę ir artimiau susipažinti su 30-ies savivaldybių aktyviausiomis mokyklomis, jų problemomis ir aktualijomis. Paskaitos bus ne tik teorinio, bet ir praktinio pobūdžio – jų metu vyks diskusijos, rodoma video medžiaga, bus remiamasi realiais pavyzdžiais iš mokyklų gyvenimo Lietuvoje bei Vakarų Europoje.

15 SAVIUGDOS KLUBŲ MOKYKLOS BENDRUOMENEI. Anksčiau minėtų paskaitų metu lektorių pastebėti aktyviausieji tėveliai bus pakviesti prisijungti prie arčiausiai jų mokyklos įsikursiančio saviugdos klubo. Saviugdos klubas – tai 30-ies valandų moderuojamas kursas, kuris skirtas susibūrimui ir diskusijai. Į saviugdos klubus bus kviečiami ne tik tėveliai, bet ir mokytojai bei mokiniai, taip skatinant kuo didesnį tarpusavio supratimą ir tobulėjimą visai bendruomenei kartu nagrinėjant problemas ir klausantis paskaitų aktualiais švietimo klausimais.

8 SEMINARAI TĖVELIAMS IR MOKYTOJAMS. Nuo lapkričio mėnesio prasidės projektą apibendrinanti ir visos Lietuvos mokyklų tėvelius suvienijanti dalis – seminarai. Jų metu aktyviausieji tėveliai, dalyvavę tiek paskaitose, tiek ir saviugdos klubuose, bus pakviesti susiburti bendram tikslui – pokyčių skatinimui. Seminarų metu bus nagrinėjama, kaip tėvai gali dar labiau įsitraukti į mokyklos savivaldą, kokios galimybės yra daryti įtaką šalies švietimo politikai, kaip geriau atstovauti savo vaikų interesams ir daugelis kitų temų. Tik kartu mes galime daugiau!

Projekte taikoma metodika patikrinta 2012 metų pavasarį – rudenį Žiežmariuose, kur vyko visą mokyklos bendruomenę sutraukę edukaciniai renginiai. Jų metu sukurtas veikiantis savivaldos tobulinimo modelis, naudojamas ir paskaitų, seminarų bet saviugdos klubų susitikimų metu.

Užregistruoti jūsų mokyklą paskaitai galima el. paštu projektas@tevuforumas.lt, laiške įrašius savo mokyklos pavadinimą, adresą, kontaktinius duomenis ir mėnesį (pavyzdžiui, spalio vidurys) ir laiką (dienos metu ar vakare), kada norėtumėte sulaukti lektoriaus. Visi edukaciniai renginiai yra nemokami ir finansuojami Europos socialinio fondo agentūros.

Socialinis_fondas2_jpg

Projektas įgyvendinamas pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2.-ŠMM-10-V  „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra“ ir finansuojamas Europos socialinio fondo  ir LR biudžeto lėšomis. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.