Pagelbėk Lietuvos tėvų forumui paaukodamas 2 proc. GPM

Kartu mes galime daugiau! – šūkis vienijantis neabejingus Lietuvos tėvus.

Pagelbėk Lietuvos tėvų forumui paaukodamas 2 proc. GPM.  Prisidėk prie veiklų, kuriomis skatiname daugiau meilės ir dvasingumo, pagarbos žmogui, pilietinio aktyvumo ir tautinės savimonės.

 2013-ais metais LTF  nuveikė daug darbų. Čia pateikiame tik trumpą ištrauką iš 2013 metų veiklos ataskaitos:

  • Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai projekto teikėme pastabas dėl Vaiko teisių apsaugos įstatymo dėl neribotai išplėsto smurto prieš vaiką apibrėžimo, dėl vaiko paėmimo iš šeimos smurto atveju, dėl kontrole ir baudimu pagrįstos tėvų priežiūros.
  • Organizavome akciją „Siek neįmanomo – įdarbink Vilniaus merą vaikų aukle!”, kuri paskatino Vilniaus savivaldybėje veiksmingiau spręsti vaikų darželių stygiaus problemą.
  • Raštu išsakome savo nepritarimą kratoms, kurios buvo atliktos  gimdymo namuose pasekėjams
  • Raštu atkreipiame Prezidentės D. Grybauskaitės dėmesį į užslėptus kėslus, pasinaudojant  2011 M. EUROPOS TARYBOS KONVENCIJA „DĖL SMURTO PRIEŠ MOTERIS IR ŠEIMINIO SMURTO PREVENCIJOS BEI KOVOS SU JUO“, į Lietuvos teisės aktus įvesti sąvoką „socialinė lytis – gender“.
  • LTF iniciatyva www.lietuva2.lt startuoja „Lietuvos Tėvų Forumo atviras laiškas dėl Lietuvos Respublikos Vaiko teisų apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimų, kurį iki gegužės 20 d. buvo kviečiami pasirašyti Lietuvos piliečiai“.
  • Skatiname viešas diskusijas dėl ŠMM bandymo prastumti privalomą užsienio kalbos ir matematikos egzaminą.
  • Reaguojame į Vilniaus miesto savivaldybės bandymą iškreipti tėvų sąvoką registruojant vaikus į darželius. Sistemoje tėvų duomenų grafose tėvai savo duomenis turėjo įrašyti ne į grafas „tėtis“ ir „mama“, o į „I tėvas‘ ir „II tėvas“, kuri vėliau buvo pakeista į „I tėtis/mama“ ir „II tėtis/mama“.
  • LTF organizuoja konferencija „Tėvai mokykloje: mokyklą kuriame kartu“.
  • Prisijungiame prie iniciatyvos skelbti Referendumą dėl Žėmės, bei privalomo balsų skaičiaus Referendumo sušaukimui sumažinimo.
  • Stabdome Kauno savivaldybės bandymą primesti centralizuotą maisto produktų pirkimą Kauno m. darželiams. Surinkta daugiau nei 7000 tėvų parašų.
  • Stabdome ŠMM bandymus eliminuoti tėvus iš  ugdymo įstaigos vadovo rinkimo komisijos. Rašome raštus Seimui, ŠMM, dalyvaujame konferencijose, viešiname per žiniasklaidą.
  • Pasirašytas kreipimaisis i LGKT dėl reikalavimų lietuvių kalbos egzaminui ir iš to išplaukiančių lygių galimybių bei Konstitucijos pažeidimų. Buvo suderinti veiksmai su visa eile lituanistinių organizacijų.
  • Steigiant saviugdos klubus mokyklose ir juos moderuojant, tėvai supažindinami su aktualiomis mokyklos problemomis, skatinami aktyviai prisidėti jas sprendžiant, keliant naujas problemas ir inicijuojant jų sprendimą.
  • Europarlamentarams nusiųstas kreipimasis (lietuvių ir anglų kalba) su raginimu nepritarti Editos Estrelos rezoliucijai „DĖL LYTINĖS IR REPRODUKCINĖS SVEIKATOS BEI TEISIŲ” projektui, kuriuo buvo siūlytas privalomas lytinis švietimas, skatinami abortai, vadinti „žmogaus teise”.   Kreipimąsi pasirašė  30 Lietuvos šeimas ir tėvus atstovaujančių visuomeninių organizacijų, Lietuvos Vyskupų konferencija, senovės baltų tikėjimo bendrija „Romuva”.

KAIP LIETUVOS TĖVŲ FORUMUI PERVESTI 2 PROC. GYVENTOJŲ PAJAMŲ MOKESČIO

  Jei nusprendėte 2 proc. GPM paskirti Lietuvos tėvų forumui, tai galite padaryti dviem būdais:

  1. Nuėję į Valstybinės mokesčių inspekcijos skyrių jūsų mieste. Tokiu atveju turite žinoti LTF juridinio asmens kodą (300144391). Eidami į VMI,  nepamirškite užsirašyti šio kodo.
  2. Prisijungus prie Elektroninės deklaravimo sistemos per asmeninę elektroninę bankininkystės liniją.

Veiksmų seka: VMI deklaravimo sistema → Paramos skyrimas → Forma pildymui FR0512v.2.

Galima pildyti tiesiog portale arba parsisiuntus į savo kompiuterį. Patogiau pildyti portale, nes norint pildyti kompiuteryje, reikia parsisiųsti FormFiller programėlę.

 Pildant formą FR0512v.2 reikia surašyti savo asmeninius duomenis ir šiuos duomenis:

E1 eilutėje reikia pasirinkti „Paramos gavėjas“,

E2 eilutėje įrašyti LTF juridinio asmens kodą  300144391,

E3 eilutėje galite (bet nebūtina nurodyti, kam LTF gali lėšas naudoti),

E4 eilutėje nurodykite, kokią dalį (1 proc. ar 2 proc. GMP skiriate LTF),

E5 eilutėje nurodykite, kuriais metais skiriate 2 proc. GPM LTF-ui. Kad nereikėtų kasmet pildyti šios formos, paramą galima paskirti iki 2017 m.

Kai minėtos eilutės užpildytos, tada reikia patikrinti, ar teisingai užpildėme, t.y. paspausti formos viršuje esantį raudoną šauktuką (!). Jei bus nurodytos klaidos, jas reikia ištaisyti, o jei klaidų nėra, formą galima pateikti (Spausti viršuje esančią nuorodą Pateikti۷

     Išsami formos pildymo instrukcija yra pateikta šalia formos.

          Jei parsisiuntėte formą FR0512v.2, užpildėte kompiuteryje ir išspausdinote, tada ją pasirašykite ir pateikti VMI skyriaus darbuotojams.

Pastaba. Reikia nepamiršti, kad 2 proc. GPM galima pervesti LTF tik tada, kai esate deklaravę savo pajamas. Tai padaryti turite iki 2014 m. gegužės 1 d.

 Susitelkimo ir darnios veiklos 2014 – aisiais

LTF pirmininkas

Audrius Murauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.